Littekenbehandeling in Tilburg

Wil jij een littekenbehandeling laten doen bij Leefbewust in Tilburg? Wij helpen je graag met de MSTR® Littekenbehandeling. MSTR® staat voor Mc Loughlin Scar Tissue Releas. Alastair McLoughin, een Bowenteacher, heeft dit tien jaar geleden ontwikkeld en de behandeling is enorm effectief. Wij helpen jou graag met het behandelen van jouw littekens. Daarnaast geven we ook trainingen en workshops aan andere therapeuten.
Littekenbehandeling Incubatie
Litteken hand
Litteken knie

Littekenbehandeling.

De littekenbehandeling die wij bij de praktijk van Leefbewust in Tilburg aanbieden is erg effectief. Op bovenstaande foto's zie je het resultaat na één sessie. We werken met McLoughlin Scar Tissue Release (MSTR®) techniek die ontwikkeld is door een Bowentherapeut en is een erg zachte en precieze hands-on techniek die zorgt voor:

  • betere doorbloeding;
  • betere lymfeafvoer;
  • een zachter litteken;
  • vermindering of verdwijnen van bewegingsbeperkingen;
  • gevoelsherstel

Naast MSTR® pas ik ook het scarwork en bonework van Sharon Wheeler  toe. Deze methode is ontstaan vanuit het fasciawerk van Dr. Ida Rolf. Met deze uiterst zachte manier van werken kan zowel oppervlakkig als diepliggend littekenweefsel losgemaakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diepe buiklittekens, verkleefde littekens en bewegingsklachten na een ongeval. Ook vervormingen en pijn in botstructuren kunnen structureel behandeld worden. 

Ik ben aangesloten bij het netwerk massage bij kanker met als specialisatie het behandelen van oncologische littekens. 

Wilt u meer informatie over onze behandel methodes?

Ervaringen

Als gevolg van een borstoperatie met okseltoilet liep ik een verkleefd litteken met bewegingsbeperking op. Ik heb de afgelopen jaren diverse therapieën ondergaan maar alle zonder gewenst resultaat. Toen ik een advertentie zag van Leefbewust waarin behandeling van oude littekens werd beschreven, heb ik die kans aangegrepen. Elian paste “scar tissue release” toe, een pijnloze behandeling met een verbazingwekkend resultaat: het litteken is niet langer verkleefd en mijn bewegingsvrijheid is aanzienlijk toegenomen.
In slechts tien behandelingen werd met zachte hand door Elian het bindweefsel losgemaakt. Hierdoor nam de beweeglijkheid van het litteken toe, verdwenen de diepe “voren” als sneeuw voor de zon en kan ik verder reiken en makkelijker bewegen. De prettige benadering door Elian en de rustgevende behandelkamer zorgden ervoor dat ik me steeds op mijn gemak voelde. Ik ben dan ook super tevreden en kan de behandeling door Elian aan eenieder van harte aanbevelen.

Na ’n longoperatie i.v.m. 2 klaplongen kort na elkaar, bleef ik veel last houden van zenuwpijn aan de linkerborstkast. Totdat ik ’n column van Elian Krekels las over MSTR littekentherapie en dacht baat het niet dan schaadt het niet. Via ’n verwijzing van de huisarts ’n afspraak gemaakt bij Elian. Ik heb 3 behandelingen gehad en ben nu ’n paar maanden later voor 80% van m’n klachten af en heb ik heel af en toe nog last.
Terwijl ik lang dacht dat ik met die pijn moest leren leven is het nu sporadisch dat ik er ongemak van heb.
Dus Elian heel erg bedankt.CK

Neem deel aan een training

Elian Krekels verzorgt de workshopdag McLoughlin Scar Tissue Release®. De training voor deze nieuwe MSTR® littekenbehandeling voor therapeuten is zowel online als in de vorm van een eendaagse workshop te volgen. De scholing vindt plaats op deiverse locaties in Nederland en geaccrediteerd door KTNO en bij het CAT. Wil jij meer informatie, een training boeken of wil jij zelf je littekens laten behandelen? Neem dan contact met mij op door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier in.

Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites