Coaching door John Theloosen.

Wat jij doet is zo totaal anders dan wat gedaan wordt in de coachingswereld.”

“Het gaat direct over waar het echt om draait. Jouw aanpak komt dichterbij de kern en is van grote waarde.”

“Jij weet door mij heen te prikken.”

Drie quotes als start om de bijzondere aanpak van John te beschrijven. Deze aanpak gaat deels om technieken en deels om de mens die John is.

Vanuit ontspanning
De filosofie achter de aanpak is dat je het als mens nodig hebt om je datgene dat in je leven gebeurt toe te eigenen. Wat er gebeurt, heeft altijd met jouzelf te maken. Maar vaak zie je zelf nog niet waar het echt om draait. Daar helpt John je snel de vinger op te leggen. Hij biedt je in korte tijd een overzicht van waar je staat. 

Hoe doet John dat? Hij zet methodes in om spanning weg te laten trekken. John maakt echt contact met je op een dusdanige manier dat je in een diepe ontspanning terecht komt. Hij neemt je mee om vanuit ontspanning te kijken naar wat er speelt. Hij nodigt je uit om vanuit een andere plek te kijken en niet vanuit het verhaal en de emotie. Die bedekken waar het echt over gaat. Doel is dat je gevoelsmatig inzicht krijgt in wat er bij je leeft in plaats vanuit je hoofd of vanuit emotie.

 Naar de kern
Die ontspanning maakt een consult bij John heel plezierig. Je zit lekker in je stoel. Het is fijn dat je het er samen over kunt hebben. Dat maakt Leefbewust tot een fijne plek om over moeilijke dingen te kunnen praten. Bij John kun je niet om de hete brij heen. Snel en makkelijk leidt John je naar waar het in de kern om gaat. John beschikt over een grote compassie voor de mens en de levens die we leiden. Hij benoemt zonder enig oordeel en zonder terughoudendheid wat hij ziet. Hij is jouw kompas. Jij voelt bij jezelf of het waar is.

 En dan aan de slag.
Als je eenmaal weet waar je staat kun je aan de slag. Samen kijk je naar wat je wil met het nieuwe inzicht. De vervolgsessies zijn erop gericht om dat wat je wil veranderen voor elkaar te krijgen. Je doorbreekt ingesleten patronen en er ontstaat nieuw perspectief. Afgestemd op jouw vraagstuk krijgt het traject een invulling, vaak een combinatie van gesprekken en behandelingen die helpen om voorbij het denken te gaan.

 Bewust zijn.
John weet hoe ons bewustzijn werkt en hoe ons eigen brein je voor de gek kan houden. Dat je er soms alles aan doet om maar niet te hoeven voelen wat pijn doet. Tijdens de sessies vertelt John hierover, zodat je hier stukje bij beetje meer inzicht in krijgt. Maar uiteindelijk is het niet echt nodig alles te begrijpen. Het gaat om een intensief ervaren. Daar helpen de sessies bij. Langzaam kom je los van je last. Je komt uit bij waar je wil zijn. Vaak merk je dat je minder moe wordt, omdat je de dingen vanuit een ander perspectief gaat benaderen. Je krijgt handvatten mee voor nieuwe situaties in de toekomst. Zodat je ook dan ziet wat je kunt doen. Heel waardevol.

UIT DE PRAKTIJK.
Geen adviezen. 
“Ik liep er elke keer tegenaan. Ik kreeg van collega’s adviezen ‘probeer dit’, ‘doe gewoon dat’. Maar het lukte me niet. John leerde me een incident te bekijken vanuit het perspectief van wat in mijn leven gebeurt als totaal. Van John krijg je geen praktische tips. We keken hoe het komt dat ik er iedere keer tegenaan loopt. Wat gebeurt er dan in mij. Nu ik daar bij kan, ben ik wel bij machte om het juiste te doen.

Van moeten naar mogen
Ik was steeds in gevecht met mezelf: als ik maar dit en dat doe, dan is mijn partner -en daarmee ikzelf- tevreden. Toch werkte dat helemaal niet. Mijn focus lag op de ander en op mijn idee, mijn verwachting hoe de relatie zou moeten zijn. John hielp mij mijn beeld los te laten en aan te komen bij ‘hoe zit het nu voor mij?’. Vandaaruit kon ik ontdekken wat voor mij belangrijk is. Toen viel de ballast weg. In plaats van moeten, mocht er iets.”

ERVARINGEN


Ik belandde in een burn-out, wat zich uitte in hormonale disbalans en in angst/paniek aanvallen. Ik had veel lichamelijke klachten zoals trillingen in mijn lichaam, hoge bloeddruk, duizelingen en ik was erg hypochondrisch. Ik voelde ook soms echt een tic in mijn hoofd. Erg akelig. Ik ben compleet onderzocht door de huisarts en het in het ziekenhuis. Er bleek fysiek niets aan de hand. Ik was bij de praktijkondersteuner en de psycholoog. Ik was mezelf kwijt. Ik wou er zo graag uit op dat moment maar dat kon niet. Het werkte me alleen tegen.
John merkte meteen deze rusteloze energie op die ik bij me droeg. Hij zag meteen dat de onrust en de energieke snelle man die ik steeds naar de buitenwereld liet zien, niet was wie ik eigenlijk ben.
Dus werk aan de winkel! en de vraag die daarop letterlijk kwam was: Wil je terug naar jezelf? Het kwartje viel op dat moment niet maar ik werd wel nieuwsgierig en voelde dat ik hier wel iets mee wilde. De gesprekken gaven me steeds stof tot nadenken en handvatten om bij mezelf te komen. De behandelingen op de tafel deden me goed. Dit heb ik denk een jaar gedaan tot ik er voor mezelf uit was. Ik voel me nu goed en ik merk nu dat ik hier eerder zo mijn best voor deed maar dat het niet af te dwingen is. Het is niet goed te snappen wat er is gebeurd, maar het is gebeurd.
Ik denk ik nog vaak met plezier aan de momenten terug die we tijdens de sessie beleefden want er was ook zeker humor te vinden. Al met al was dit voor mij de beste keus in het zware proces dat ik doormaakte. RvD  34 jaar.

Ik kwam bij John omdat ik geen balans ervaarde tussen alle rollen die ik vervul in mijn leven. Ik kon niet meer genieten van mijn kinderen, van mijn man, vrienden, en haalde geen voldoening meer uit mijn werk. Het voelde alsof mijn leven vol zat met alles wat ik moest, zonder dat ik bewuste keuzes maakte voor wat ik deed.John hield me een spiegel voor waar nodig en deed dat met veel warmte en humor. Dankzij gesprekken en lichaamsgerichte behandelingen voel ik me weer vrij en veerkrachtiger en kan ik weer genieten. LL. 43 jaar.

Of het ligt aan corona, leeftijd of aan de flow van je dagelijkse bestaan weet ik niet maar soms kan je uit balans raken en ff niet meer weten waar je staat ( futloos, snel moe, geirriteerd, kort lontje en misschien ook wel zin van het leven) en is het fijn dat je dan ergens ’n houvast vind om weer balans te vinden.
Ik ben bij John Theloosen (Coach en Energetisch Therapeut) terecht gekomen en die heeft mij handvatten gegeven om het geheel weer in perspectief te kunnen zien waarvoor ik hem heel dankbaar voor ben. CK

Nadat ik al jaren het contact met mezelf kwijt was, ben ik bij de praktijk van John terechtgekomen op advies van een collega.Het voelde vanaf het eerste contact al heel goed en ik wist dat ik op de juiste plek was om mezelf weer terug te vinden. John kan je laten zien wat er met je gebeurt, hoe je al jaren vastliggende patronen volgt en dat je die ook kunt doorbreken. Hierdoor kon ik weer de weg kiezen die goed voelt voor mij. Daardoor voel ik ook meer ruimte voor mezelf en om me heen en dat geeft me een gelukkig en meer tevreden gevoel over mezelf. De manier waarop John werkt, met respect, geduld en humor, maakt dat ik me heel erg op mijn gemak voel. Het heeft me al zoveel positiefs gebracht en ik ben heel erg blij dat ik deze stap gezet heb, want nu voel ik weer wat ik wil en wie ik ben.
Ik kan weer voelen wat ik echt wil en dat was mijn grote wens. A.E. Etienne


" Door de gesprekken met John heb ik ervaren dat het echte goud in mezelf ligt en niet ergens verstopt achter steeds weer een nieuwe regenboog ". J.


Een paar jaar geleden ben ik gescheiden en kon mijn ex-man niet loslaten. Daarnaast had ik geen goed contact met mijn zoon. Dat gaf veel pijn; ik wilde het snappen, allemaal oplossen, een plekje geven, ik moest verder…. maar hoe doe je dat? John heeft me geleerd…nee, dat zeg ik verkeerd; hij heeft me laten zien en laten voelen dat ik bij mezelf moet blijven. Daardoor heb ik een stukje van mezelf gevonden en hoop dat ik nog meer ga vinden. Ik vind het nog steeds moeilijk om mezelf trouw te blijven, maar op de momenten dat het me lukt is het zó makkelijk….
Het heeft me rust gebracht… en vertrouwen… Zelfs anderen ervaren mij rust. Ik voel me een stuk meer mens. John luistert, heeft me leren luisteren, reflecteert, heeft me leren reflecteren, heeft me in de spiegel leren kijken. John dank je!! M.B


John, ik wil je bedanken voor de hele fijne behandelingen. Je bent een bijzonder mens. Met zoveel geduld en zonder oordeel. Dichtbij, waardoor het veilig is. Begin me zo goed te voelen. Zo fijn om de handvatten te voelen. Ik begin nu te voelen wat het verschil is tussen denken en voelen. Heb het idee dat ik begin te leven. Na 41 jaar. S de W.


Ik kijk met een heel tevreden en goed gevoel terug op de begeleiding die ik van John heb gekregen. Het verschil toen ik begon en nu is duidelijk merkbaar voor mezelf maar ook voor anderen. Ik zit goed in mijn vel, heb meer vertrouwen in mezelf en kan véél beter 'voelen' wat ik daadwerkelijk voel/ graag wil. Maar ik durf ook meer voor mezelf op te komen, ook al vind ik dit soms nog spannend, maar ik doe het wel. Die ervaringen geven me steeds meer zelfvertrouwen. Ik wil je ontzettend bedanken voor de, voor mij toch wel heel bijzondere manier van praten/ ontspannen. Het vertrouwen dat je me gaf om mijn verdriet te mogen laten zien maar ook alles te mogen zeggen wat ik voelde/ dacht, was prettig. Het was (en is nog steeds) een bijzondere manier om zo dicht bij mijn gevoel te komen, wat ik nog nooit zo had ervaren. 

Ik heb er vertrouwen in dat ik mezelf kan herpakken op een minder moment, ook al is dit soms met hulp van naasten. Dit omdat ik genoeg handvatten heb gekregen hoe ik hiermee om moet gaan. Mocht ik voor nieuwe uitdagingen komen te staan die voor mij moeilijk zijn om mee om te gaan, weet ik je te vinden! Nogmaals bedankt voor alles. V.R. 


Wegens burn-out klachten kwam ik bij John terecht. Het was voor mij geen moeilijke keuze omdat ik de praktijk al kende wegens een ander soort therapie. John heeft mij heel goed in kunnen laten zien waarom ik burn-out ben geraakt en wat ik er aan kon doen om herhaling zien te voorkomen. Het was voor mij zeer leerzaam en ik tracht alles wat ik geleerd en besproken heb mee te nemen, voornamelijk in mijn stressvolle baan. E. Roest

Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites