Coaching door John Theloosen.

Wat jij doet is zo totaal anders dan wat gedaan wordt in de coachingswereld.”

“Het gaat direct over waar het echt om draait. Jouw aanpak komt dichterbij de kern en is van grote waarde.”

“Jij weet door mij heen te prikken.”

Drie quotes als start om de bijzondere aanpak van John te beschrijven. Deze aanpak gaat deels om technieken en deels om de mens die John is.

Vanuit ontspanning
De filosofie achter de aanpak is dat je het als mens nodig hebt om je datgene dat in je leven gebeurt toe te eigenen. Wat er gebeurt, heeft altijd met jouzelf te maken. Maar vaak zie je zelf nog niet waar het echt om draait. Daar helpt John je snel de vinger op te leggen. Hij biedt je in korte tijd een overzicht van waar je staat. 

Hoe doet John dat? Hij zet methodes in om spanning weg te laten trekken. John maakt echt contact met je op een dusdanige manier dat je in een diepe ontspanning terecht komt. Hij neemt je mee om vanuit ontspanning te kijken naar wat er speelt. Hij nodigt je uit om vanuit een andere plek te kijken en niet vanuit het verhaal en de emotie. Die bedekken waar het echt over gaat. Doel is dat je gevoelsmatig inzicht krijgt in wat er bij je leeft in plaats vanuit je hoofd of vanuit emotie.

 Naar de kern
Die ontspanning maakt een consult bij John heel plezierig. Je zit lekker in je stoel. Het is fijn dat je het er samen over kunt hebben. Dat maakt Leefbewust tot een fijne plek om over moeilijke dingen te kunnen praten. Bij John kun je niet om de hete brij heen. Snel en makkelijk leidt John je naar waar het in de kern om gaat. John beschikt over een grote compassie voor de mens en de levens die we leiden. Hij benoemt zonder enig oordeel en zonder terughoudendheid wat hij ziet. Hij is jouw kompas. Jij voelt bij jezelf of het waar is.

 En dan aan de slag.
Als je eenmaal weet waar je staat kun je aan de slag. Samen kijk je naar wat je wil met het nieuwe inzicht. De vervolgsessies zijn erop gericht om dat wat je wil veranderen voor elkaar te krijgen. Je doorbreekt ingesleten patronen en er ontstaat nieuw perspectief. Afgestemd op jouw vraagstuk krijgt het traject een invulling, vaak een combinatie van gesprekken en behandelingen die helpen om voorbij het denken te gaan.

 Bewust zijn.
John weet hoe ons bewustzijn werkt en hoe ons eigen brein je voor de gek kan houden. Dat je er soms alles aan doet om maar niet te hoeven voelen wat pijn doet. Tijdens de sessies vertelt John hierover, zodat je hier stukje bij beetje meer inzicht in krijgt. Maar uiteindelijk is het niet echt nodig alles te begrijpen. Het gaat om een intensief ervaren. Daar helpen de sessies bij. Langzaam kom je los van je last. Je komt uit bij waar je wil zijn. Vaak merk je dat je minder moe wordt, omdat je de dingen vanuit een ander perspectief gaat benaderen. Je krijgt handvatten mee voor nieuwe situaties in de toekomst. Zodat je ook dan ziet wat je kunt doen. Heel waardevol.

UIT DE PRAKTIJK.
Geen adviezen. 
“Ik liep er elke keer tegenaan. Ik kreeg van collega’s adviezen ‘probeer dit’, ‘doe gewoon dat’. Maar het lukte me niet. John leerde me een incident te bekijken vanuit het perspectief van wat in mijn leven gebeurt als totaal. Van John krijg je geen praktische tips. We keken hoe het komt dat ik er iedere keer tegenaan loopt. Wat gebeurt er dan in mij. Nu ik daar bij kan, ben ik wel bij machte om het juiste te doen.

Van moeten naar mogen
Ik was steeds in gevecht met mezelf: als ik maar dit en dat doe, dan is mijn partner -en daarmee ikzelf- tevreden. Toch werkte dat helemaal niet. Mijn focus lag op de ander en op mijn idee, mijn verwachting hoe de relatie zou moeten zijn. John hielp mij mijn beeld los te laten en aan te komen bij ‘hoe zit het nu voor mij?’. Vandaaruit kon ik ontdekken wat voor mij belangrijk is. Toen viel de ballast weg. In plaats van moeten, mocht er iets.”

ERVARINGEN


"Eerlijk, Professioneel en Betrokken.
Ik kwam met spanning en depressieve klachten en met een paar behandelingen heb ik weer meer rust en meer positiviteit terug gekregen."Margot

Ik sprak John voor het eerst begin januari 2024. Kort gezegd liep ik vast op mijn werk, was ik ontevreden over mijn eigen handelen en vond ik vooral dat ik niet mocht "zeuren". De eerste sessies kwamen dan ook veel emoties los en was ik vooral veel aan het praten. Na een paar bezoeken aan John merkte ik veel meer rust en duidelijkheid in mijn hoofd en handelen. Ik nam beslissingen, ging moeilijke gesprekken niet meer uit de weg en bloeide weer op. Daarbij hebben de energetische behandelingen "op de tafel" zeker een belangrijke rol gespeeld.
Ik ben John dankbaar voor zijn hulp tijdens deze periode. Niet alleen voelde ik me altijd vrij om alles te bespreken, we hebben ook regelmatig kunnen lachen. En ik weet dat, mocht dat nodig zijn, ik altijd weer een beroep op John mag doen.
Wendy v. L. 50 jaar.

Via de partner van John (Elian, Bowen therapie), kwam ik bij John terecht. Ik heb in het verleden al verschillende therapieën gehad, maar bleef last houden van onzekerheden. Deze bepaalden vaak mijn gedrag en de reacties hierop gaven geregeld problemen in het dagelijkse leven.
Het was tijdens de eerste sessies nodig om terug te gaan naar de vroegste herinneringen. Het was nodig om de basis in mijn leven en mijn ervaringen en reacties daarop te bespreken, om geleidelijk aan, maar toch nog vrij snel, positieve veranderingen te ervaren in mijn gedrag. Bijna ongemerkt begon ik anders om te gaan met moeilijke situaties.
Ook voorbeelden uit het dagelijks leven werden steeds besproken. Door hierover te praten ontstond er bij mij inzicht in mijn gedrag. Er volgden positieve veranderingen in mijn houding en dus ook in reacties naar en van mijn omgeving.
'Het leven' ervaar ik nu een stuk lichter en prettiger, wat ook opgemerkt wordt door de mensen om mij heen. Enorm bedankt John.
LR, 66 jaar.

"Ik kijk met veel nieuwe inzichten en een vertrouwder gevoel terug op onze sessies samen.
Ik kwam binnen met veel vragen en zag door de bomen het bos niet meer. Bij meteen de eerste kennismakingsafspraak zag John waar ik eigenlijk diep behoefte aan had. Dat raakte me behoorlijk en dat was voor mij ook meteen het bewijs dat ik op de juiste plek was. Elke sessie was anders, en er werd eerst gekeken naar wat er nodig was. We hebben een combinatie van praten en energetisch werk gedaan, en die combinatie werkte voor mij heel goed. Door het energetische werk kon ik diep ontspannen, iets wat ik normaal gesproken niet goed kon. Elke sessie voelde vertrouwd, en ik kon mezelf zijn, waardoor de pijnpunten makkelijker te delen waren. Elke sessie voelde ik dat John mij echt zag en naar me luisterde, en ik wist na afloop dat ik mezelf weer wat had geleerd wat ik kon meenemen. Nu begrijp ik beter waarom ik soms dingen deed en dacht, en waar het werk voor mezelf ligt. Het op mezelf leren vertrouwen geeft mij een vrijer en lichter leven. Ik ben John dan ook erg dankbaar. Madelon J."

Al jaren legde ik de lat voor mezelf erg hoog. Rondom mijn scheiding heeft John mij handvaten en inzicht gegeven, mij bewust gemaakt dat ik vooral ‘minder moest’. Het zelfvertrouwen dat ik op de goede weg was, dingen soms ook los mocht laten. Het heeft mij vooral ook zelfinzicht, een stuk bewustwording gegeven’. F, 33 jaar.

Via via kwam ik bij John terecht, ik had een burnout gehad maar zat nog niet lekker in mijn vel.
Ik had het gevoel vast te zitten in mijn emoties.
Ik voelde angst paniek verdriet enz maar waar het vandaan kwam wist ik niet en al helemaal niet wat ik eraan kon doen.
Bij de eerste kennismaking met John voelde ik al dat ik op het juiste adres was .Hij stelde me gelijk op mijn gemak en ik kon zijn wie ik was.
Ik voelde me ECHT gezien en gehoord en durfde me daardoor ook kwetsbaar op te stellen.
Na een paar gesprekken en behandelingen kreeg ik al meer inzicht in mezelf. Ik was meer met anderen bezig dan met mezelf en zorgde dus niet goed voor mezelf.
Ik wist niet meer wie ik was en wat IK wilde.
Langzaam kreeg ik weer vertrouwen en geloof in mezelf. Ik leerde mezelf weer meer naar waarde te schatten, ik mocht er zijn.
Dat ging gepaard met een traan en ook met veel humor wat het allemaal een stuk makkelijker maakte.
Ik kan nu zeggen wat ik denk, voel, en wil en durf daarnaar te handelen.
Ik zorg nu een stuk beter voor mezelf en dat voelt goed.
Ik ben ook minder streng voor mezelf het hoeft niet allemaal in 1x goed te gaan, met kleine stapjes kom ik er ook.
Natuurlijk ervaar ik nog moeilijke momenten maar ik heb geleerd dat het momenten zijn en dat die ook weer overgaan zolang je er maar niet tegen vecht en het er mag zijn.
Dat is niet altijd makkelijk maar ik heb nu genoeg handvatten gekregen om verder te kunnen.
Dit proces was niet altijd makkelijk maar ik had het niet willen missen en mocht ik ooit weer in een situatie zitten waarbij ik wat hulp nodig heb dan weet ik waar ik moet zijn! Bedankt John voor alles!
Y. V. S 64 jaar

Ik ben bij John gekomen op het punt dat ons hechte gezin door omstandigheden uit elkaar dreigde te vallen en we daarnaast ook nog met andere zeer verdrietige zaken in ons gezin werden geconfronteerd. In het diepe verdriet dat ik voelde wist ik op dat moment geen weg te vinden hiermee om te kunnen gaan. John luisterde aandachtig en zonder oordeel. Hij heeft me geholpen zaken voor mij helder te maken en bood handvatten om met de situatie te leren omgaan. Oud zeer, onzekerheid, onverwerkte zaken uit een lastige jeugd, angst; het is allemaal voorbijgekomen. Dit is tekenend hoe John te werk gaat. Hij benoemt hetgeen hij tegenkomt en is daarin op een respectvolle wijze bij tijden ook zeer confronterend. Het was voor mij zeker niet altijd gemakkelijk! Maar John wist me altijd te bemoedigen en ondersteunen met zijn vakmanschap, optimisme en goede gevoel voor humor. De combinatie van praten en energetische behandelingen heeft ervoor gezorgd dat ik weer krachtig op 2 benen sta, met de situatie om heb leren gaan en weer vertrouwen voel voor de toekomst. John mijn grote dank! AH

Ik ben bij John terecht gekomen omdat ik in een periode in mijn leven zat waarin ik me niet tevreden, niet gelukkig, niet mezelf voelde. Ik wilde met mijn verstand afdwingen om wel gelukkig en tevreden te zijn, maar dat werkte dus niet, waardoor ik mezelf steeds minder serieus nam.
Toen ik bij John begon wist ik eigenlijk niet wat ik kon verwachten. In het begin vond ik het dan ook wat onwennig en onbekend. Tijdens de eerste sessies heb ik heel wat traantjes gelaten en dit was juist mogelijk door het vertrouwde gevoel dat John me vanaf de eerste sessie gaf.
Na meerdere malen bij John te zijn geweest ging ik beter voelen wat de behandelingen bij mij teweeg brachten. In plaats van alles verstandelijk te willen “dwingen” voelde ik veranderingen plaatsvinden die van binnenuit kwamen, niet heel tastbaar maar toch duidelijk waarneembaar.
In het begin zei John al dat ik wel wist waar de oplossing zat, maar ik gaf mijn natuur niet de ruimte, niet de kans. Ik luisterde niet naar mijn ik en gaf nog steeds de voorkeur aan dingen die ik in mijn leven geleerd had, die zo hoorde, deed aanpassingen om te voldoen aan verwachtingen. 
In de loop van de tijd waren er steeds minder tissues nodig en hebben we veel gepraat en gelachen. Door zijn behandelingen ben ik steeds meer gaan voelen wat mijn natuur is. Ik voel me af en toe weer dat kind dat onbevangen in de wereld rondloopt en dat voelt BLIJ. .John, nogmaals dank voor alle tijd, het geduld en alle inzichten die die je me hebt gegeven. Ik weet dat ik het zelf gedaan heb, maar de handvatten die je me gegeven hebt zijn daarbij heel belangrijk geweest. Blije groet, Marja

Ik belandde in een burn-out, wat zich uitte in hormonale disbalans en in angst/paniek aanvallen. Ik had veel lichamelijke klachten zoals trillingen in mijn lichaam, hoge bloeddruk, duizelingen en ik was erg hypochondrisch. Ik voelde ook soms echt een tic in mijn hoofd. Erg akelig. Ik ben compleet onderzocht door de huisarts en het in het ziekenhuis. Er bleek fysiek niets aan de hand. Ik was bij de praktijkondersteuner en de psycholoog. Ik was mezelf kwijt. Ik wou er zo graag uit op dat moment maar dat kon niet. Het werkte me alleen tegen.
John merkte meteen deze rusteloze energie op die ik bij me droeg. Hij zag meteen dat de onrust en de energieke snelle man die ik steeds naar de buitenwereld liet zien, niet was wie ik eigenlijk ben.
Dus werk aan de winkel! en de vraag die daarop letterlijk kwam was: Wil je terug naar jezelf? Het kwartje viel op dat moment niet maar ik werd wel nieuwsgierig en voelde dat ik hier wel iets mee wilde. De gesprekken gaven me steeds stof tot nadenken en handvatten om bij mezelf te komen. De behandelingen op de tafel deden me goed. Dit heb ik denk een jaar gedaan tot ik er voor mezelf uit was. Ik voel me nu goed en ik merk nu dat ik hier eerder zo mijn best voor deed maar dat het niet af te dwingen is. Het is niet goed te snappen wat er is gebeurd, maar het is gebeurd.
Ik denk ik nog vaak met plezier aan de momenten terug die we tijdens de sessie beleefden want er was ook zeker humor te vinden. Al met al was dit voor mij de beste keus in het zware proces dat ik doormaakte. RvD  34 jaar.

Ik kwam bij John omdat ik geen balans ervaarde tussen alle rollen die ik vervul in mijn leven. Ik kon niet meer genieten van mijn kinderen, van mijn man, vrienden, en haalde geen voldoening meer uit mijn werk. Het voelde alsof mijn leven vol zat met alles wat ik moest, zonder dat ik bewuste keuzes maakte voor wat ik deed.John hield me een spiegel voor waar nodig en deed dat met veel warmte en humor. Dankzij gesprekken en lichaamsgerichte behandelingen voel ik me weer vrij en veerkrachtiger en kan ik weer genieten. LL. 43 jaar.

Of het ligt aan corona, leeftijd of aan de flow van je dagelijkse bestaan weet ik niet maar soms kan je uit balans raken en ff niet meer weten waar je staat ( futloos, snel moe, geirriteerd, kort lontje en misschien ook wel zin van het leven) en is het fijn dat je dan ergens ’n houvast vind om weer balans te vinden.
Ik ben bij John Theloosen (Coach en Energetisch Therapeut) terecht gekomen en die heeft mij handvatten gegeven om het geheel weer in perspectief te kunnen zien waarvoor ik hem heel dankbaar voor ben. CK

Nadat ik al jaren het contact met mezelf kwijt was, ben ik bij de praktijk van John terechtgekomen op advies van een collega.Het voelde vanaf het eerste contact al heel goed en ik wist dat ik op de juiste plek was om mezelf weer terug te vinden. John kan je laten zien wat er met je gebeurt, hoe je al jaren vastliggende patronen volgt en dat je die ook kunt doorbreken. Hierdoor kon ik weer de weg kiezen die goed voelt voor mij. Daardoor voel ik ook meer ruimte voor mezelf en om me heen en dat geeft me een gelukkig en meer tevreden gevoel over mezelf. De manier waarop John werkt, met respect, geduld en humor, maakt dat ik me heel erg op mijn gemak voel. Het heeft me al zoveel positiefs gebracht en ik ben heel erg blij dat ik deze stap gezet heb, want nu voel ik weer wat ik wil en wie ik ben.
Ik kan weer voelen wat ik echt wil en dat was mijn grote wens. A.E. Etienne


" Door de gesprekken met John heb ik ervaren dat het echte goud in mezelf ligt en niet ergens verstopt achter steeds weer een nieuwe regenboog ". J.


Een paar jaar geleden ben ik gescheiden en kon mijn ex-man niet loslaten. Daarnaast had ik geen goed contact met mijn zoon. Dat gaf veel pijn; ik wilde het snappen, allemaal oplossen, een plekje geven, ik moest verder…. maar hoe doe je dat? John heeft me geleerd…nee, dat zeg ik verkeerd; hij heeft me laten zien en laten voelen dat ik bij mezelf moet blijven. Daardoor heb ik een stukje van mezelf gevonden en hoop dat ik nog meer ga vinden. Ik vind het nog steeds moeilijk om mezelf trouw te blijven, maar op de momenten dat het me lukt is het zó makkelijk….
Het heeft me rust gebracht… en vertrouwen… Zelfs anderen ervaren mij rust. Ik voel me een stuk meer mens. John luistert, heeft me leren luisteren, reflecteert, heeft me leren reflecteren, heeft me in de spiegel leren kijken. John dank je!! M.B


John, ik wil je bedanken voor de hele fijne behandelingen. Je bent een bijzonder mens. Met zoveel geduld en zonder oordeel. Dichtbij, waardoor het veilig is. Begin me zo goed te voelen. Zo fijn om de handvatten te voelen. Ik begin nu te voelen wat het verschil is tussen denken en voelen. Heb het idee dat ik begin te leven. Na 41 jaar. S de W.


Ik kijk met een heel tevreden en goed gevoel terug op de begeleiding die ik van John heb gekregen. Het verschil toen ik begon en nu is duidelijk merkbaar voor mezelf maar ook voor anderen. Ik zit goed in mijn vel, heb meer vertrouwen in mezelf en kan véél beter 'voelen' wat ik daadwerkelijk voel/ graag wil. Maar ik durf ook meer voor mezelf op te komen, ook al vind ik dit soms nog spannend, maar ik doe het wel. Die ervaringen geven me steeds meer zelfvertrouwen. Ik wil je ontzettend bedanken voor de, voor mij toch wel heel bijzondere manier van praten/ ontspannen. Het vertrouwen dat je me gaf om mijn verdriet te mogen laten zien maar ook alles te mogen zeggen wat ik voelde/ dacht, was prettig. Het was (en is nog steeds) een bijzondere manier om zo dicht bij mijn gevoel te komen, wat ik nog nooit zo had ervaren. 

Ik heb er vertrouwen in dat ik mezelf kan herpakken op een minder moment, ook al is dit soms met hulp van naasten. Dit omdat ik genoeg handvatten heb gekregen hoe ik hiermee om moet gaan. Mocht ik voor nieuwe uitdagingen komen te staan die voor mij moeilijk zijn om mee om te gaan, weet ik je te vinden! Nogmaals bedankt voor alles. V.R. 


Wegens burn-out klachten kwam ik bij John terecht. Het was voor mij geen moeilijke keuze omdat ik de praktijk al kende wegens een ander soort therapie. John heeft mij heel goed in kunnen laten zien waarom ik burn-out ben geraakt en wat ik er aan kon doen om herhaling zien te voorkomen. Het was voor mij zeer leerzaam en ik tracht alles wat ik geleerd en besproken heb mee te nemen, voornamelijk in mijn stressvolle baan. E. Roest

Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites