WEKELIJKSE MENTASTICSLESSEN

Wekelijks verzorgt Elian een Mentasticsles op maandagmiddag. Tijdens deze lessen leer je moeiteloos en vloeiend bewegen. Je gaat op een heel voelende en bewegende manier je lichaam verkennen volgens de Trager Mentasticsprincipes , waarbij genieten en gemak voorop staat. Werken met muziek en in stilte wisselen elkaar af. Aandachtspunten zijn o.a ritme, natural flow, pauze, centering en natuurlijke houding.

Over mentastics.

" Altijd gedacht dat ik stijf was..blijk ik toch soepel te kunnen bewegen! Ik vind het steeds weer verrassend!"

."Ik kan nooit uitleggen wat het eigenlijk is: Het is heel diep voelen, meditatie, dans..alles in één eigenlijk. Je moet dit gewoon willen; ik geniet er zo van omdat dit echt gaat over mij en mijn lichaam. Wat vooral fijn is, is dat er zoveel tijd is om dingen echt goed te voelen en dat de bewegingen helemaal uit jezelf komen ipv dat je iets na moet doen of zo. Voor mij helpt dat om helemaal uit mijn hoofd te komen"

"Ik wist niet dat er zoveel te beleven, te veranderen en te verbeteren viel in mijn lijf. Ik voel nu echt contact met mijn lichaam. Ik beweeg me nu anders in mijn dagelijks leven en ook tijdens de yoga. Ik  beleef alles nu veel intenser. "

"Ik heb veel meegemaakt en zat helemaal vast. Door de Mentastics lessen komen nu eindelijk mijn emoties los en dat voelt heel bevrijdend! "

"Als je Elian ziet bewegen ziet dat er zo los en soepel uit!  Je ziet dat ze erg geniet van haar lijf en ze kan je heel makkelijk meenemen in haar enthousiasme over alles wat ze weet over het lichaam en ontspanning."  

 

Lesdata voorjaar 2019 
7-14-21-28 januari
4-11-18-25 februari
11-18-25 maart
1-8-15-29 april
6-13-20-27 mei
3-17-24 juni
1 juli

 Lestijden:  13.30 tot 14.30 uur.

Locatie:     Yogastudio Ik Groei, de Werf 3a , 5018 CX Tilburg
Kosten:     230- euro , 10 euro per les.
Een losse les is in overleg mogelijk.

WORKSHOPS ONTSPANNEN LEVEN EN WERKEN 

In deze praktische workshop leer je daadwerkelijk moeitelozer te werken en te bewegen. Deze workshops zijn speciaal ontwikkeld voor Buurtzorg en sluit aan bij de introductieworkshop die we aangeboden hebben op het Buurtzorgcongres 2019. Ook als je deze workshop niet hebt bijgewoond kun je deelnemen. 

De kracht zit in de eenvoud en de verfrissende kijk op ontspanning. Alles wat je aangereikt krijgt kun je direct toepassen in je werk en zal je meer plezier en energie opleveren.

 

  Op deze dag ga je echt uit je dagelijkse routine op zoek naar je ontspanning. Je gaat op allerlei praktisch toepasbare manieren ontspanning ervaren en je leert dit in te bouwen in je leven en je werk bij Buurtzorg. 
  We hebben bewust gekozen voor geschikte locaties zodat je de tijd kunt nemen alle oefeningen in alle rust te ervaren. 

  De leerdoelen van deze dagen zijn:
  • Het verschil ervaren tussen spanning en ontspanning. Dit mechanisme begrijpen en het kunnen corrigeren;
  • Het inbouwen van rust in je werkdag door middel van eenvoudige oefeningen en het ontdekken van prettige manieren van bewegen die bijdragen tot een betere energiebalans.
  •  Het bewust worden van eigen grenzen en het belang van het bewaken hiervan;
  • Grenzen ervaren in het contact met de ander (collega, cliënt of partner).

  Deze methode is speciaal ontwikkeld voor Buurtzorg en wordt nog steeds doorontwikkeld door Elian Krekels en Marjon Daemen, werkzaam als verzorgende bij Buurtzorg Nederland. De insteek is mensen in de zorg praktische handvatten aan te reiken die ze toe kunnen passen in hun dagelijkse leven en ook specifiek in hun werk in de zorg, met als doel meer behoud van vitaliteit, werkplezier en minder stress opbouw.

  Deze dagen zijn in eerste instantie bedoeld voor Buurtzorg Nederland, maar kunnen ook binnen andere ( zorg) instellingen aangeboden worden. Heeft U belangstelling, laat het me weten!

  Locatie:     kloosterhotel Zin te Vught

  Datum:     1 oktober 2019
  Tijd:          9.30 uur-17.30 uur
  Kosten:    185 euro, inclusief biologische lunch en syllabus. 

   Locatie:     Annage te Earnewald ( Friesland)
   Datum:      Dinsdag 15 oktober 2019
   Tijd:           9.30 tot 17.30 uur
   Kosten :    185 euro inclusief lunch en syllabus

   Heb je interesse in deze scholingsdag en ben je werkzaam in de zorg? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Wil je een nieuwsbrief ontvangen? 

   Wil je een nieuwsbrief ontvangen zodat je op de hoogte blijft van nieuwe activiteiten? Vul dan hieronder je gegevens in.   THERAPIEËN

   MALVA THERAPIE

   Malvatherapie is een manier om de verstoorde balans in je fysieke en energetisch lichaam te herstellen.

   COACHING

   Zoek je antwoorden? Ik neem je mee en help je om met vol vertrouwen nieuwe stappen in je leven te zetten.

   BOWEN & EMMETT THERAPIE

   Een effectieve geneeswijze waarbij het lichaam altijd als een geheel gezien en behandeld wordt.

   DE TRAGER APPROACH

   De Trager Approach bestaat uit twee werkvormen; het tafelwerk en een bewegingsvorm, Mentastics.
   Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

   Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites