Bowentherapie.

De Bowentherapie is een zachte vorm van fasciatherapie. Het is een krachtige, zeer doeltreffende behandelmethode, waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Met de duim en wijsvingers wordt er met lichte druk een korte rolbeweging (een move) over diverse spieren gemaakt op specifieke plekken. Het typische van de Bowentechniek is dat er gewerkt wordt met pauzes. Tijdens deze pauzes krijgt het lichaam de tijd de move te verwerken. De Bowentechniek werkt snel. Binnen 3 weken is er een aanwijsbare verbetering van uw klachten. Zo niet, dan wordt de behandeling stopgezet. Bowen is geschikt voor jong en oud. Uitgebreidere informatie vind je hieronder.

Wilt u meer informatie over onze behandel methodes?

Resultaten die behaald worden met Bowentherapie.

Goede resultaten met de Bowentechniek zijn onder andere geboekt bij mensen met:

 • rug- en nekpijn;
 • knieproblemen, sportblessures;
 • RSI;
 • Whiplash;
 • problemen met de ademhaling;
 • hooikoorts, astma;
 • chronische vermoeidheid;
 • fybromyalgie;
 • hoofdpijn;
 • alle vormen van stress, burn-out, niet lekker in je vel zitten, emotionele problemen;
 • kinderen en baby’s met slaapproblemen, darmkrampjes;
 • menstruatieklachten;
 • problemen met kinderen krijgen;
 • darmklachten;
 • artrose, reumatische klachten.

Sommige mensen gebruiken de Bowentherapie als een preventieve manier om gezond te blijven en beter om te kunnen gaan met stress. Hiertoe bezoeken zij de Bowentherapeut viermaal tot zesmaal per jaar. 

U kunt ook informatie vinden over Bowen op www.bowenvereniging.nl

Ik ben ook aangesloten bij het netwerk massage bij kanker. Naast de massage is hier mijn specialisatie het behandelen van problemen met oncologische littekens.

Ervaringen

Voor pijn in mijn rug en later ook voor bekkenklachten na de zwangerschap ben ik bij Elian geweest. Naast de prettige sfeer en de vriendelijkheid van Elian zelf, werkt de behandeling goed. De klachten zijn verdwenen en ook niet meer terug gekomen. Zeker een aanrader!  Anette G.

Naar aanleiding van Corona gerelateerde klachten heb ik hulp gezocht bij Elian krekels. Bij de intake en voor elke behandeling wordt ruim de tijd genomen om klachten te inventariseren en de voortgang te bespreken. Mijn klachten waren: kortademig, misselijk en geen energie. Na de eerste sessie werd mijn kortademigheid minder. De spanning in mijn lichaam, en specifiek op mijn borstkast, verdween langzaam. Het ademen ging steeds makkelijker. Na de tweede sessie verdween ook de misselijkheid en had ik alweer wat meer energie. Nu, na de derde sessie, functioneer ik weer bijna als vanouds. Energie terug, en geen klachten meer. De behandeling van Elian heeft een grote, positieve invloed gehad op mijn genezingsproces. Britt S.

Voor mij werkt Bowentherapie perfect voor mijn zwakke rug met knelpunten. Binnen 2-3 behandelingen krijgt Elian het voor elkaar wat een chiropractor in 20 behandelingen niet voor elkaar kreeg. Heel prettig! Joost v. D

Ik ben met Bowentherapie in aanraking gekomen toen ik zoekende was hoe ik telkens ophoging van reguliere medicatie kon voorkomen i.v.m. mijn pijnklachten. De therapie mocht bij mij heel snel aanslaan en ik heb er ontzettend veel aan gehad. De manier waarop Elian met mensen omgaat heb ik als zeer warm en menswaardig ervaren. E. R.

Maandenlang had ik rug-, arm- en nekpijn, waardoor ik niet goed kon functioneren. Autorijden deed teveel pijn en ik kon niet eens meer zelf mijn veters strikken. Door Bowen therapie kon ik al na 3 behandelingen mijn nek beter draaien en daardoor gemakkelijker autorijden.

Na 6 behandelingen kon ik weer dagelijkse dingen doen, zoals boodschappen en huishoudelijke klusjes. Nu draai ik weer volop in het leven mee. - Mevr. G. de V.

Ik had al ruim 10 jaar last van hooikoorts. Medicijnen werkten niet meer. Een kennis raadde me aan om Bowen therapie te proberen, dat had haar enorm geholpen. Na de tweede behandeling had ik 3 dagen erge hooikoortsklachten, maar die verdwenen op dag 4 en kwamen tot op heden, ruim een jaar na de behandeling, niet meer terug. Ik kan het iedereen aanraden

Mijn baby van 3 maanden had het KISS syndroom en darmklachten. Hij voelde zich niet goed, huilde veel en sliep onrustig. Door Bowen therapie veranderde hij in korte tijd van een passief kindje in een zeer actieve en vrolijke baby. Na één behandeling kon hij voor het eerst omrollen, op zijn buik gaan liggen en zijn hoofdje optillen. Alle klachten waren na vier behandelingen verdwenen. - J. van M.

Neem vrijblijvend contact met mij op

Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites