Bowentherapie na Covid-19

Bowen-Covid-19-Corona

We zien in de praktijk op het moment veel cliënten die Covid-19 hebben gehad. Deze mensen hebben, zeker in het begin van de uitbraak, soms volledig geïsoleerd op een kamer in hun eigen huis gelegen. Ze waren benauwd en angstig en in een continue onzekerheid over hoe het zou aflopen. Ze zagen de beelden in de media van hoe het er aan toeging op de IC en waren doodsbang daar ook te belanden. De angst en stress die ze zodoende opgebouwd hebben raken ze niet zomaar kwijt. Daarnaast blijven ze ook vaak benauwd en misselijk en ze zijn vooral ook vreselijk moe. De huisarts weet vaak ook niet echt raad met deze klachten. Sommigen kregen zelfs kalmerende middelen voorgeschreven  "Omdat u zich zo druk maakt en het anders wel eens echt tussen de oren kan gaan zitten ". 

Wat kunnen we als Bowentherapeut voor deze mensen betekenen? 
We zien onrustige, vermoeide cliënten met een hoge ademhaling. Soms is praten is al vermoeiend. Ze zeggen bijna allemaal: "Ik ken mezelf niet meer terug". en " Ik kan me niet meer concentreren" .De stress en de angst om dood te gaan kunnen nog opspelen en dat kan zich inmiddels vastgezet hebben in hun lichaam.. Ook het virus zelf heeft zijn sporen achter gelaten en veel ontregeld. Dus zowel fysiek als psychisch/emotioneel is er sprake van een disbalans. Fysiek zie je dan dat de ribbenkast, middenrif en alle ademhalingsspieren nog steeds in een soort van kramp zitten. Hierdoor blijft het lichaam in een soort van stress situatie terwijl er juist ontspanning nodig is om het afweersysteem weer goed te kunnen laten functioneren zodat herstel kan plaatsvinden.   

Met de Bowentherapie kunnen we hier heel gericht op werken. Eigenlijk zelfs heel eenvoudig. Met een paar juiste moves op de rug, bij het middenrif en op de borst en hals, kan de client weer doorademenen ontspannen. Door deze moves zorgen we er ook voor dat het vegetatief zenuwstelsel in balans komt. Pas dan ontstaat er meer rust en kan het lichaam in een herstelmodus terecht komen. Het slapen gaat beter, je afweersysteem functioneert weer beter. En dat is wat nodig om te kunnen gaan herstellen. 

En wie de Bowentherapie kent weet dat het snel resultaten geeft. De benauwdheid en de misselijkheid kan de volgende dag al verdwenen zijn. Vaak is na  twee weken de energie weer terug en kan iemand zich weer als vanouds voelen. En de kalmerende middelen? Die bleken gelukkig niet meer nodig. 

Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites