Bowentherapie en bewegingsklachten

_IMG0031-ag-bl-kn

Spierpijn en gewrichtspijn veroorzaken vaak problemen in je manier van bewegen. Ineens is alles niet meer zo vanzelfsprekend. Je gaat opzien tegen gewone alledaagse dingen zoals even de boodschappen doen, tillen of bukken. In dit artikel wil ik ingaan op mogelijke oorzaken van deze pijn en wat de behandelmogelijkheden zijn met de Bowentechniek. Ik zal een aantal klachten met u doornemen.


Artrose.
In het geval van artrose ontstaat de pijn doordat het kraakbeen tussen het gewricht verdwijnt.
Hierdoor lukt het niet meer om pijnloos en soepel te bewegen. Door met de Bowentechniek op de spieren te werken die over het gewricht lopen zullen deze spieren weer ontspannen waardoor er weer wat ruimte ontstaat in het gewricht. Zeker bij beginnende artrose kan dit dusdanige pijnverlichting geven dat mensen die bijvoorbeeld graag wandelen dit weer zonder pijn in de 'versleten knieën' kunnen doen.

Rug- en nekpijn.
De spieren in de rug en nek zijn erg gevoelig voor spanning. Spierpijn in rug en nek heeft veel gevolgen voor hoe je je kunt bewegen. Het is erg vermoeiend als je niet meer ontspannen kunt lopen, draaien, zitten of liggen.
Rug en nekbehandeling met de Bowentechniek bestaat uit het behandelen van hele bewegingsketens. De benen, het bekken, de schoudergordel, de hals, het middenrif, alles wordt mee behandeld in geval van rug en/of nekpijn. Het lichaam is één bewegend geheel dat dus ook als zodanig behandeld wordt. De pijn kan dan als het ware wegvloeien van de hot-spot.

Fybromyalgie.
Mensen die lijden aan fybromyalgie hebben specifieke pijnen in spieren en gewrichten. Ze zijn vaak moe en hebben weinig energie. Doordat de Bowentechniek een hele zachte behandelmethode is, is het voor deze mensen een heel ontspannende én heel effectieve therapie. Veel van mijn cliënten kunnen hierdoor een normaal, pijnvrij leven leiden.

Het is altijd belangrijk dat je leert je lijf te ontspannen. Dit zorgt voor minder pijn. Het vervelende is echter dat de pijn maakt dat ontspannen moeilijk is.
Bij bewegingsklachten heb je baat bij zo moeiteloos en soepel mogelijk bewegen in je eigen tempo. Door je lichaam net iets anders te leren bewegen, kunnen pijnklachten afnemen.
Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites