Stress en Burnout

2310-stress-2

 Heb je last van stress of het gevoel dat je een burn-out hebt of dreigt te gaan krijgen? Zit je steeds maar in je hoofd en heb je daar last van? Zou je het wel anders willen maar weet je niet hoe?

Interessante vragen. Vragen waar je eigenlijk eens met iemand naar zou moeten kijken. Iemand die uit ervaring weet wat loslaten en opnieuw beginnen is.
Dat kan door een combinatie van begeleiding en fysieke behandelingen. Er wordt dan niet alleen gepraat. Het gaat dan vooral ook om ontladen van spanning. Dit kan boosheid, verdriet of frustratie zijn bijvoorbeeld. Hiervoor worden haptonomische massages ingezet. Dan kan je lichaam tot rust komen.

Zo ontstaat er ruimte om samen te gaan kijken naar je patronen. Zonder oordeel. Samen ga je kijken waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Je doet dit niet om jezelf te kwellen maar omdat je nog geen ander mogelijkheid ziet.
De therapeut neemt dingen waar en legt ze op tafel. Hij benoemt alles wat hij ziet en opmerkt. Bijvoorbeeld: "Ik zie dat je meer moeite doet dan nodig is. Waarom is dat belangrijk voor je? " of "Doe je altijd alles alleen?". Humor en jezelf even niet te zwaar en te serieus nemen, helpen hierbij enorm.

Zo krijg je steeds meer inzicht in je patronen. En dan is het aan jou om te kiezen of je het anders wil. En die bereidheid is nodig. Als die er is, dan gebeurt er in je systeem namelijk iets essentieels. Pas als je ideeën over jezelf wilt loslaten kan je lichaam zijn stress ook loslaten. Energetische healing helpt daarbij. Spanning heeft een lading.

Dit klinkt misschien vaag, maar als je dit ervaart, heeft eigenlijk niemand daar enige twijfel of vragen over. Je komt namelijk bij een soort rust uit, bij een plek waar geen oordelen zijn en waar ook ineens, ook al snap je dat dan nog niet meteen, geen vragen meer zijn. Ineens kun je weer voelen wat je wilt omdat je weer jezelf bent, zonder spanning.

Zo wordt je weer een vrij een ontspannen mens. En dat is misschien wel het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven. En omdat je dit proces heel bewust aangaat, heb je het vermogen ontwikkeld om ook te kunnen ontspannen in toekomstige situaties.
De sessies worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering maar vaak ook door de werkgever vanuit een re-integratie of scholingsbudget.
Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites