Bowentherapie

De Bowentechniek is zachte vorm van fasciatherapie. Het is een krachtige, zeer doeltreffende behandelmethode, waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Met de duim en wijsvingers wordt er met lichte druk een korte rolbeweging (een move) over diverse spieren gemaakt op specifieke plekken. Het typische van de Bowentechniek is dat er gewerkt wordt met pauzes. Tijdens deze pauzes krijgt het lichaam de tijd de move te verwerken. De Bowentechniek werkt snel. Binnen 3 weken is er een aanwijsbare verbetering van uw klachten. Zo niet, dan wordt de behandeling stopgezet. Bowen is geschikt voor jong en oud. Uitgebreidere informatie vind je hier

Goede resultaten met de Bowentechniek zijn o.a. geboekt bij mensen met:

 • rug- en nekpijn
 • knieproblemen, sportblessures
 • RSI
 • whiplash
 • problemen met de ademhaling
 • hooikoorts, astma
 • chronische vermoeidheid
 • fybromyalgie
 • hoofdpijn
 • alle vormen van stress, burnout, niet lekker in je vel zitten, emotionele problemen
 • kinderen en baby’s met slaapproblemen, darmkrampjes
 • menstruatieklachten
 • problemen met kinderen krijgen
 • darmklachten
 • artrose, reumatische klachten
 • mastopathie

Sommige mensen gebruiken de Bowentechniek als een preventieve manier om gezond te blijven en beter om te kunnen gaan met stress. Hiertoe bezoeken zij hun Bowen-therapeut regelmatig, 4-6 maal per jaar. Als u komt met een klacht, zijn er meestal drie behandelingen nodig, met tussenpozen van één week, om het gewenste resultaat te verkrijgen. (Dit is afhankelijk van de aard van de klacht en hoelang de klacht al aanwezig is)

 

  Ervaringen

  Naar aanleiding van Corona gerelateerde klachten heb ik hulp gezocht bij Elian krekels. Bij de intake en voor elke behandeling wordt ruim de tijd genomen om klachten te inventariseren en de voortgang te bespreken. Mijn klachten waren: kortademig, misselijk en geen energie. Na de eerste sessie werd mijn kortademigheid minder. De spanning in mijn lichaam, en specifiek op mijn borstkast, verdween langzaam. Het ademen ging steeds makkelijker.  Na de tweede sessie verdween ook de misselijkheid en had ik alweer wat meer energie. Nu, na de derde sessie, functioneer ik weer bijna als vanouds. Energie terug, en geen klachten meer. De behandeling van Elian heeft een grote, positieve invloed gehad op mijn genezingsproces. Britt S. 

  Ik ben met Bowentherapie in aanraking gekomen toen ik zoekende was hoe ik telkens ophoging van reguliere medicatie kon voorkomen ivm mijn pijnklachten. De therapie mocht bij mij heel snel aanslaan en ik heb er ontzettend veel aan gehad. De manier waarop Elian met mensen omgaat heb ik als zeer warm en menswaardig ervaren. E. R.

  Maandenlang had ik rug-, arm- en nekpijn, waardoor ik niet goed kon functioneren. Autorijden deed teveel pijn en ik kon niet eens meer zelf mijn veters strikken. Door Bowen therapie kon ik al na 3 behandelingen mijn nek beter draaien en daardoor gemakkelijker autorijden.
  Na 6 behandelingen kon ik weer dagelijkse dingen doen, zoals boodschappen en huishoudelijke klusjes. Nu draai ik weer volop in het leven mee.
  Mevr. G. de V.

  Ik had al ruim 10 jaar last van hooikoorts. Medicijnen werkten niet meer. Een kennis raadde me aan om Bowen therapie te proberen, dat had haar enorm geholpen. Na de tweede behandeling had ik 3 dagen erge hooikoortsklachten, maar die verdwenen op dag 4 en kwamen tot op heden, ruim een jaar na de behandeling, niet meer terug. Ik kan het iedereen aanraden


  Mijn baby van 3 maanden had het KISS syndroom en darmklachten. Hij voelde zich niet goed, huilde veel en sliep onrustig. Door Bowen therapie veranderde hij in korte tijd van een passief kindje in een zeer actieve en vrolijke baby. Na één behandeling kon hij voor het eerst omrollen, op zijn buik gaan liggen en zijn hoofdje optillen. Alle klachten waren na vier behandelingen verdwenen.
  J. van M.

  Emmett techniek

  De Emmett Techniek is een unieke en zeer effectieve behandelmethode die door de Australiër Ross Emmett is ontwikkeld. In 2007 introduceerde Emmett zijn techniek in Europa. Kenmerkend voor de techniek is dat Emmett therapeuten leren de behandeling aan te passen aan de behoeften van de cliënt. Ross Emmett noemt deze aanpak de ‘Kameleon’-benadering; dit is de sleutel tot het succes van zijn techniek die al vele jaren tot uitzonderlijke goede resultaten leidt.

  Bij de Emmett Techniek wordt een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen gebruikt om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden, veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen soepelheid.

  "Als je de kennis van de Bowentherapie combineert met wat Ross Emmett je kan leren heb je het meest krachtige therapeutische wapen dat denkbaar is in handen".
  Romney Smeeton, Geelong, Australia , Chiropractor en oud- student van Tom Bowen.
  De Emmett Techniek zet ik vooral in bij (chronische) pijnklachten en slechte mobiliteit.

  MSTR® Littekenbehandeling

   MSTR® staat voor Mc Loughlin Scar Tissue Releas. Alastair McLoughin, een Bowenteacher heeft dit 10 jaar geleden ontwikkeld en is enorm effectief.
   Het is een heel zachte en precieze hands-on techniek. Het zorgt zoals je ziet voor
   - betere doorbloeding
   - betere lymfeafvoer
   - het litteken wordt veel zachter
   - bewegingsbeperkingen worden minder of verdwijnen
   - gevoelsherstel.
   Op bovenstaande foto's zie je het resultaat na één sessie.
   Ik verzorg de training voor deze nieuwe MSTR® littekenbehandeling voor therapeuten online en in de vorm van een eendaagse workshop. De scholing is geaccrediteerd door KTNO. Voor informatie daarover klik hier

   Ervaringen

   Als gevolg van een borstoperatie met okseltoilet liep ik een verkleefd litteken met bewegingsbeperking op. Ik heb de afgelopen jaren diverse therapieën ondergaan maar alle zonder gewenst resultaat. Toen ik een advertentie zag van Leefbewust waarin behandeling van oude littekens werd beschreven, heb ik die kans aangegrepen. Elian paste “scar tissue release” toe, een pijnloze behandeling met een verbazingwekkend resultaat: het litteken is niet langer verkleefd en mijn bewegingsvrijheid is aanzienlijk toegenomen.

   In slechts tien behandelingen werd met zachte hand door Elian het bindweefsel losgemaakt. Hierdoor nam de beweeglijkheid van het litteken toe, verdwenen de diepe “voren” als sneeuw voor de zon en kan ik verder reiken en makkelijker bewegen. De prettige benadering door Elian en de rustgevende behandelkamer zorgden ervoor dat ik me steeds op mijn gemak voelde. Ik ben dan ook super tevreden en kan de behandeling door Elian aan eenieder van harte aanbevelen.

   Reflexologie/ reflexzonetherapie

   Wellicht het belangrijkste systeem in ons lichaam wat betreft de communicatie tussen de cellen onderling is, naast het zenuwstel, de fascia. De fascia is een soort spinnenweb. Het zorgt er voor dat elke cel in ons lichaam verbonden is met willekeurig iedere andere cel.
   Zo is dus ook de huid verbonden met alles wat er onder ligt. Dat maakt dat alle weefsels en organen zich als het ware op de huid weerspiegelen . We spreken dan van reflexzones. Door met een specifieke druk of met een bepaalde beweging op deze reflexzone te werken, kun je dus het lichaam beïnvloeden en in balans brengen.
   Reflexzones bevinden zich onder de voeten, op de handen, het gezicht, langs de ruggengraat.
   Door heel precies te voelen en te weten wat ik wil bewerkstelligen stem ik mijn druk op de specifieke reflexzones heel nauwkeurig af. Een gespannen lichaam vraagt om ontspanning. En dan is de kans dat het lichaam weer in balans komt het grootst.
   Reflexologie heeft effect op het bewegingsapparaat, bloed- en lymfestroom, ademhaling, hormoonstelsel, spijsvertering en zenuwstelsel.

    

   Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

   Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites