REFLEXOLOGIE/ REFLEXZONETHERAPIE

Wellicht het belangrijkste systeem in ons lichaam wat betreft de communicatie tussen de cellen onderling is, naast het zenuwstel, de fascia. De fascia is een soort spinnenweb. Het zorgt er voor dat elke cel in ons lichaam verbonden is met willekeurig iedere andere cel. 

Zo is dus ook de huid verbonden met alles wat er onder ligt. Dat maakt dat alle weefsels en organen zich als het ware op de huid weerspiegelen . We spreken dan van reflexzones. Door met een specifieke druk of met een bepaalde beweging op deze reflexzone te werken, kun je dus het lichaam beïnvloeden en in balans brengen.

Reflexzones bevinden zich onder de voeten, op de handen, het gezicht, langs de ruggengraat.

Door heel precies te voelen en te weten wat ik wil bewerkstelligen stem ik mijn druk op de specifieke reflexzones heel nauwkeurig af. Een gespannen lichaam vraagt om ontspanning. En dan is de kans dat het lichaam weer in balans komt het grootst.

Reflexologie heeft effect op het bewegingsapparaat, bloed- en lymfestroom, ademhaling, hormoonstelsel, spijsvertering en zenuwstelsel.

DE BOWENTECHNIEK

De Bowentechniek is een krachtige, zeer doeltreffende behandelmethode, waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Met de duim en wijsvingers wordt er met lichte druk een korte rolbeweging (een move) over diverse spieren gemaakt op specifieke plekken. Het typische van de Bowentechniek is dat er gewerkt wordt met pauzes. Tijdens deze pauzes krijgt het lichaam de tijd de move te verwerken. De Bowentechniek werkt snel. Binnen 3 weken is er een aanwijsbare verbetering van uw klachten. Zo niet, dan wordt de behandeling stopgezet. Bowen is geschikt voor jong en oud. Uitgebreidere informatie vind je hier.

VOOR WIE?

Goede resultaten met de Bowentechniek zijn o.a. geboekt bij mensen met:
 • rug- en nekpijn
 • knieproblemen, sportblessures
 • RSI
 • whiplash
 • problemen met de ademhaling
 • hooikoorts, astma
 • chronische vermoeidheid
 • fybromyalgie
 • hoofdpijn
 • alle vormen van stress, burnout, niet lekker in je vel zitten, emotionele problemen
 • kinderen en baby’s met slaapproblemen, darmkrampjes
 • menstruatieklachten
 • problemen met kinderen krijgen
 • darmklachten
 • artrose, reumatische klachten
 • mastopathie
Sommige mensen gebruiken de Bowentechniek als een preventieve manier om gezond te blijven en beter om te kunnen gaan met stress. Hiertoe bezoeken zij hun Bowen-therapeut regelmatig, 4-6 maal per jaar. Als u komt met een klacht, zijn er meestal drie behandelingen nodig, met tussenpozen van één week, om het gewenste resultaat te verkrijgen. (Dit is afhankelijk van de aard van de klacht en hoelang de klacht al aanwezig is)

EMMETT TECHNIEK

De Emmett Techniek is een unieke en zeer effectieve behandelmethode die door de Australiër Ross Emmett is ontwikkeld. In 2007 introduceerde Emmett zijn techniek in Europa. Kenmerkend voor de techniek is dat Emmett therapeuten leren de behandeling aan te passen aan de behoeften van de cliënt. Ross Emmett noemt deze aanpak de ‘Kameleon’-benadering; dit is de sleutel tot het succes van zijn techniek die al vele jaren tot uitzonderlijke goede resultaten leidt.

  Bij de Emmett Techniek wordt een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen gebruikt om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden, veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen soepelheid.

"Als je de kennis van de Bowentherapie combineert met wat Ross Emmett je kan leren heb je het meest krachtige therapeutische wapen dat denkbaar is in handen".
Romney Smeeton, Geelong, Australia , Chiropractor en oud- student van Tom Bowen.
De Emmett Techniek zet ik vooral in bij (chronische) pijnklachten en slechte mobiliteit. 

MSTR® LITTEKENBEHANDELING

  MSTR® staat voor Mc Loughlin Scar Tissue Releas. Alastair McLoughin, een Bowenteacher  heeft dit 10 jaar geleden ontwikkeld en is enorm effectief. 

  Het is een heel zachte en precieze hands-on techniek. Het zorgt zoals je ziet voor 
  - betere doorbloeding
  - betere lymfeafvoer
  - het litteken wordt veel zachter
  - bewegingsbeperkingen worden minder of verdwijnen
  - gevoelsherstel.

  Op bovenstaande foto's zie je het resultaat na één sessie. 

  Ik verzorg de training voor deze nieuwe MSTR® littekenbehandeling voor therapeuten online en in de vorm van een eendaagse workshop.  De scholing is geaccrediteerd door KTNO. Voor informatie daarover klik hier

   

  Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

  Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites