Long covid en Bowentherapie

_IMG1087-ac-gr-kn2

Sinds oktober 2021 heeft de WHO long covid officieel tot een aandoening benoemd toen bleek dat een significant aantal mensenrestverschijnselen bleef houden na het doormaken van corona.

Ze blijken dan het meeste last te hebben van vermoeidheid, cognitieve problemen waaronder hersenmist en kortademigheid

Daarnaast hebben ook veel mensen pijn op de borst, hoofdpijn, het gevoel dat het eten niet zakt, hartkloppingen, spierpijn, steeds weer koorts en verhoging, langdurig verlies van reukvermogen, depressie en vergeetachtigheid.

Steeds vaker zien we in onderzoeken bovenkomen dat dit kan komen doordat het coronavirus de nervus vagus heeft aangetast. Deze zenuw zorgt normaal gesproken voor een evenwicht tussen actie/ ziekzijn en rust/herstel in het lichaam.Bij longcovid is het lichaam nog steeds keihard aan het werk alsof het nog steeds ziek is. Het lichaam kan de stopknop niet vinden en het zenuwstelsel blijft het afweersysteem maar activeren en zo raaktje hele systeem overprikkeld en je wordt doodmoe.

Met Bowentherapie kunnen we heel specifiek werken op dit verstoorde evenwicht waardoor klachten afnemen. In mijn praktijk zie ik met name verbetering bij de symptomen van vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn en hartkloppingen.

Waarom is Bowen zo'n passende therapie?
De opzet van een Bowenbehandeling is het vinden van balans in het parasympatische zenuwstelsel waar de nervus vagus de belangrijkste zenuw is. Ons uitgangspunt is dat een pijnlijk of ziek lichaam stress heeft en daarom gekalmeerd moeten worden. Dan kan het herstel pas plaatsvinden.
Bowenmoves zijn licht en pijnloos om elke overprikkeling te voorkomen. Daarnaast vinden behandelingen in alle rust plaats en er worden er tijdens de sessie steeds bewust rustpauzes ingelast.
Met de Bowenmoves werken we op de fascia, een verbindend bindweefselweb in het lichaam waarin ook de zenuwen lopen. We volgen via dat web het verloop van de nervus vagus en kunnen hem zo optimaal de kans geven te herstellen. Dan kan hij weer zijn belangrijkste functie uit gaan oefenen namelijk het lichaam in een rust en herstel modus brengen.

Daarom geeft deze zachte therapie zo'n snel en goed resultaat. Je zet het herstel aan.


Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites