Hooikoortsbehandeling met Bowentherapie.

2301-foto2


Hooikoorts is een allergische reactie. Het afweersysteem is overgevoelig geworden en het maakt geen onderscheid meer tussen wat schadelijk en onschadelijk is voor ons lichaam. Een onschuldig zaadje of stofje veroorzaakt een afweerreactie. Dit uit zich in niezen, tranende ogen en loopneuzen. Ook jeuk aan het gehemelte, benauwdheid en een koortsig moe gevoel kunnen als symptomen optreden.

Het kan zelfs zoveel van het lichaam vergen dat mensen eigenlijk niet meer goed kunnen functioneren. Ze voelen zich dan echt ziek.

Medicijnen kunnen de klachten onderdrukken, maar soms willen mensen geen medicatie gebruiken uit principe of omdat ze last hebben van de bijwerkingen.Je kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld de Bowentherapie eens te proberen.

Met deze therapie is hooikoorts in 85% van de gevallen succesvol te behandelen. Onafhankelijk van de ernst van de klachten.Zeker ook bij kinderen met ernstige klachten zijn zeer goede resultaten te behalen.

Het is een pijnloze, ontspannen behandeling. Bowentherapie werkt op de fascia, een verbindend web in je lichaam. Het bevat bloedvaten die hormonen en immuun cellen transporteren. Hier kan dus spanning op zitten waardoor je immuunsysteem minder goed functioneert. Tijdens de sessie wordt je hele lichaam behandeld van tot tot teen. Maar zeker ook je hoofd en hals gebied. Met de Bowentechniek kunnen we de lymfeafvoer bevorderen en werken op je verstopte sinussen en geïrriteerde ogen. 
Meestal zijn drie sessies voldoende om het hele seizoen geen last meer te hebben van hooikoorts. 

Hoe fijn zou het zijn om weer zonder problemen te genieten van het voorjaar. Naar het bos te gaan en overal vrij te kunnen fietsen zonder tranende en prikkende ogen en neus.

De beste tijd om de behandelingen te starten is zo gauw de eerste klachten zich aandienen.

Omdat de verstoring van je immuunsysteem veelal zijn oorsprong vindt in je darmen, adviseer ik je dan ook om een bepaalde tijd geen melkproducten te gebruiken, vanwege hun slijmvormende werking en een probiotica te nemen om je weerstand te versterken. Dat geeft de bacteriecultus in je darmen een boost, dus ook je weerstand. 

De sessies worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de meeste ziektekostenverzekeringen. De sessies vallen dan onder de aanvullende verzekering en je hoeft je eigen risico dus niet aan te speken. 

Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites