Holistische aanpak van klachten

2303-02

 Bij holistisch kijken naar gezondheid gaat het niet alleen om de klacht, maar om de mens met de klacht.

Gelukkig kunnen we in onze praktijk nog tijd nemen voor de mensen die bij ons komen. En die tijd is een luxe maar soms ook een noodzaak om te kunnen komen tot wat er werkelijk speelt.
Je hebt een fysieke klacht, maar wij willen weten..
Wie ben je eigenlijk? Hoe ga je met dingen om in je leven? Wat speelt er bij je van binnen? Houd je emoties vast? Hoe is het écht met je?
Dat alles heeft een enorme invloed op het ontstaan en op het genezen van klachten. Het is vaak de onderliggende oorzaak als de artsen uitgesloten hebben dat er iets met je aan de hand is.
Genezen is een veranderingsproces. Van ziek naar beter. Ziek zijn en klachten hebben is vervelend. Maar beter worden en weer meedoen kan ook iets zijn waarvan je ( bewust of onbewust) voelt dat je dat nog helemaal niet wilt of kan. Dus…
Wat is er eigenlijk aan de hand?
Met deze vraag gaan we aan de slag. Het kan zijn dat ontspanning en de juiste fysieke behandeling genoeg is om tot verbetering te komen.
Maar soms is er meer nodig. Je voelt dat je er helemaal klaar mee bent. Je weet dat er iets bij je speelt van binnen wat je klachten in stand houdt. En daar wil je naar gaan kijken. Geen pleisters meer plakken maar de oorzaak aanpakken. En in dat proces wil je heel persoonlijk begeleid worden en zelf betrokken worden. Dat laatste is nodig om te komen tot echte veranderingen.
Daarom proberen we een omgeving te creëren waarin de cliënt zichzelf kan zijn en kan ontspannen. En waar tijd is. Met humor, met ruimte voor weerstand en emotie, van mens tot mens. Een cliënt verwoordde het van de week vol ontroering; "Eindelijk na al die jaren van therapie en gedokter eens iemand die echt geïnteresseerd is in wie ik eigenlijk ben, in plaats dat het alleen gaat over mijn klachten."
Ieder mens is het waard om gezien te worden.
Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites