Een energetische aanpak van burn-out.

220512-afbeelding-burn-out


Langdurig en structureel te grote inspanning leveren en over de grenzen van je kunnen gaan, kan resulteren in een burn-out.

Je hebt geen energie, je kunt niet meer uitrusten of bijtanken. Je concentratie en je geheugen gaan achteruit. Het gaat niet meer over leven, je bent aan het over-leven.

Gelukkig zijn er veel Burn-out trajecten, waar je allerlei goede handvatten aangereikt krijgt. Maar soms lukt het dan toch nog niet om echt structureel te komen tot een ontspannen en prettig leven. Er blijven vragen onbeantwoord.

Je kunt dan ook kiezen voor een traject bij Leefbewust. Vanaf de eerste sessie gaat het helemaal over jou. Als persoon, als individu. Er zit iemand tegenover je die door de woorden heen kijkt die je uitspreekt. Er wordt gekeken naar wat er zich werkelijk bij je afspeelt. De oorzaak van je burn-out klachten worden zichtbaar.

Burn-out heeft te maken met het overgaan van een grens. Er moeten signalen zijn geweest dat je die overging. Waarom merk je ze niet op of waarom luister je niet naar de signalen die je wel hebt opgemerkt? Pas als je dat weet, kun je herhaling voorkomen.

Ook vraagt een Burn-out om acceptatie. Je erbij neerleggen dat het nu is zoals het is. Dit is misschien niet makkelijk, maar pas dan kun je echt komen tot uitrusten en ontspannen. Accepteren en realiseren dat je niet goed voor jezelf zorgt. Dat je niet de juiste keuzes hebt gemaakt. Je zult inzicht gaan krijgen in hoe dingen bij jou werken en zo kom je tot meer begrip voor jezelf.

Heel belangrijk is dat je ook gevoelsmatig kunt volgen wat er bij je gebeurt. Dat kan lastig zijn vanwege emoties en overtuigingen die er overheen liggen. Het is een proces wat tijd en focus vraagt.

En de focus is steeds: Wat wil je, wat is belangrijk voor je, waar wil je naar luisteren? En dat zou leidend mogen zijn in je leven. En dat heeft niets te maken met egoïsme of met vrienden, partner of kinderen. Als je goed voor jezelf kunt zorgen ben je ontspannen en kun je er ook veel beter en makkelijker zijn voor de mensen in je omgeving.

Gesprekstechnieken in combinatie met energetische behandelingen zorgen dat de fysieke en mentale spanning afneemt. Dit maakt deze aanpak tot een heel persoonlijk effectief traject.

Vraag bij je werkgever naar je mogelijkheden. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. 

Copyright © leefbewust.nl | Privacy verklaring

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites